citáty

"LET IT FLOW!"

"Nechme se nést na vlně jógy..."

"Practice, practice, practice, practice..."
Sri K. Pattabhi Jois

streda 9. januára 2013

Brucho a core


Brucho a core

Jistě jste si všimli názvu další části chystaného workshopu Cesta k zdravej chrbtici: BRUCHO A CORE. A čím, že se to budeme zabývat? Ti, co již navštívili nějaký z minulých „chrbticových workshopů“ asi vědí, že budeme prozkoumávat břicho a jeho fyziologii. Konkrétně pohybovými možnosti oblasti břicha. Budeme pracovat jednak s jednotlivými vrstvami břišních svalů, abychom poznali, že u břišních svalů nejde jen o to mít „pekáč buchet“.
A co že je to CORE? Znalí anglického jazyka vědí, že CORE znamená v překladu „jádro“. Během chystaného workshopu se seznámíme s konceptem „jádra“ pohybové soustavy jak z pozice pohybu, tak prožívání. Zmíníme i termíny Čakra, anebo Hara související s rozdílnými tradicemi a jejich souvislosti s touto oblastí. A co že to znamená jádro ve fyzickém cvičení? Jedná se o jeden z pohybových středů těla.
Přijďte vyzkoušet, co nám přináší využívání této oblasti a jaké kvality prožívání se pojí s používáním této oblasti. Budete mít možnost zjistit jaké to je pohybovat se právě z těchto částí těla a jaký efekt bude mít toto jemné a jednoduché cvičení do běžného života.

Více informací viz odkaz http://clankyojoge.blogspot.sk/2012/12/cesta-k-chrbtici-brucho-core-19.html

Těším se na shledanou

Hari Óm

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára